ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ І МОВИ

                            9 листопада — День української писемності та рідної мови.

 “Без мови немає народу, як сонця без сяйва й тепла”.  Саме таку назву мало                           наше сьогоднішнє свято.

 Багата і милозвучна наша рідна українська мова. Вона – найпрекрасніше диво, скарбниця, в якій зберігається історія нашого народу, його душа, культура. Мова – найважливіший засіб спілкування. Життя без неї уявити неможливо, це найбільше і найдорожче добро кожного народу. 

Прекрасна, багата, мелодійна українська мова. Слова – це крила ластівки, вона їх не відчуває, але без них не може злетіти. Тож маємо зробити все для того, щоб не згорнулися крила, щоб не обірвалася золота нитка, яка веде з давнини в наші дні.

У нашому садочку урочисто відзначили таке гарне свято. В рамках свята ми організували конкурс читців. Діти з захопленням читали вірші про Україну, про рідну мову. 




















Маленькі патріоти, учасники конкурсу читців, були нагороджені медалями за активну участь.

Кульмінацією свята став сюрпризний момент коли в гості завітала дівчина-мова. Вона розповіла присутнім про переваги української мови, про необхідність шанобливого ставлення до мови, про необхідність спілкуватися рідною українською мовою.

 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу