ДІТИ В УКРИТТІ

      Українські діти сьогодні стали свідками страшної реальності. Їхнє дитинство іноді проходить в укриттях, і це великий стрес не лише для дітей, а і для дорослих.

Незважаючи на те, що наш регіон знаходиться не в зоні активних бойових дій, що повітряні тривоги тут лунають рідше, все одно правил безпеки та готовності до найгірших сценаріїв ніхто не скасовував.

Взагалі дитяча психіка є дуже пластичною і дитина швидко адаптується до тих умов, в яких вона живе. Найважливішим  завданням працівників дошкільних закладів - це залишити дитинство дитини яскравим, різнобарвним і щасливим та якомога менше надавати стресових ситуацій, якомога менше лякати дитину. Під час повітряної тривоги діти мають це сприймати, як гру.







    Під час повітряних тривог чи іншого повідомлення про небезпеку всі учасники освітнього процесу зобов’язані перейти до найближчого укриття. Нашому садочку пощастило, бо найпростіший сховок надає нам греко-католицька церква святого Петра і Павла. Підвал, яким дозволено нам користуватися, досить комфортний, тому час який проводять там діти і дорослі не марнується: діти мають змогу харчуватися: 






займатися пізнавальною діяльністю, руховою діяльністю, а після смачного обіду дітки відпочивають.


Колектив Вижницького ЗДО №1 піклується про безпеку життєдіяльності своїх вихованців і з надією дивиться в майбутнє. Кожен прожитий день наближає наш народ до перемоги. Слава Україні! Героям слава!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу