КОЛЕКТИВНИЙ ПЕРЕГЛЯД  (ІІ МОЛОДША Б ГРУПА)

«А я просто українка, україночка»

 22.02.2023 року, в рамках тематичного вивчення та згідно річного плану роботи у ІІ молодшій Б та старшій В групі проводилися заняття з національно-патріотичного виховання для колективного перегляду.

         Вихователь ІІ молодшої Б групи Токар Галина Іванівна провела організовану навчальну діяльність на тему «А я просто українка, україночка». Під час заняття педагог охопила значну частину понять патріотичного виховання: знання про домівку, родину, рідний край, національний одяг, народний символ України – віночок та калину. Діти мали змогу дізнатися про спосіб життя минулих поколінь, дізнатися легенду про калину.









         Вихователь старшої В групи Чепіль Ніна Вячеславівна організувала заняття на тему «Україна – суверенна неподільна держава». Основна мета заходу сформувати у вихованців дитячого садочка поняття причетності до рідного краю, до держави, розвинути почуття власної гідності як представника свого народу, виховати любов до своїх національних особливостей, прищепити толерантне ставлення до представників інших національностей, до ровесників, батьків, сусідів. Педагог акцентувала увагу вихованців на непростому сьогоденні, м’яко і доступно розповідала про війну в Україні, про країну агресора, заохочувала дошкільнят любити і шанувати рідну українську мову, берегти і пам’ятати національну культуру. Також вміло поєднала різні види роботи: дидактичні ігри, бесіду, розповідь, музичний патріотичний флешмоб, аплікацію, проведену підгрупами дітей. Теми робіт також сприяли вихованню у дошкільників почуття приналежності до великого, мужнього, героїчного народу – українців. Діти на свій розсуд прикрашали різьблену тарілку, косівський глечик, вишитий рушник і сорочку.    

       















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу