ТИЖДЕНЬ ДУХОВНОСТІ

З 03.04.2023 року по 07.04.2023 року у Вижницькому ЗДО №1 проходив Тиждень духовності. У всіх вікових групах пройшли різноманітні заходи з даної теми.

Вихователь старшої В групи Товтенюк Надія Георгіївна провела з дітьми тематичне заняття на тему «Світ – чудовий задум Творця». У бесіді про створення світу йшлося про землю, день і ніч, зорі та сонце. Діти виконали роботу з ліплення «Зоряне небо» . 



Ангели Господні мають велику силу і можуть нам допомагати у найскрутніших обставинах. Вони оберігають дитину, а особливо близький до тих дітей, які є чемними, слухняними, не кривдять нікого. Ангел-охоронець тоді дивиться з радістю і оберігає від зла. Вихованці старшої А групи (вихователь Борисенко Ірина Сергіївна) виготовили  портрет ангелика, який є захисником їхньої групи. А під час літературного вечора на тему «Обираючи доброту», дошкільнята ознайомилися з періодичними виданнями та біблійною літературою.



У ІІ молодшій А групі (вихователь Кисельова Ірина Віталіївна) було проведено заняття «Великодня молитва» на якому вихователь продовжувала знайомити дітей з історією релігійних свят, важливості молитви та збереження традицій. На занятті діти вивчали текст молитви «Отче наш» та розмальовували ілюстрації із серії «Біблійні оповідки». 




Музика має могутній емоційний вплив, вона пробуджує у людині добрі почуття, викликає позитивні емоції та покращує настрій. Особливу роль в цьому плані може відігравати лише духовна музика. У духовній музиці ми бачимо великий подарунок, даний людству Богом, що відіграє ключову роль у вихованні сьогодення, високодуховної людини нового тисячоліття.

Вихователь середньої А групи Сатоніна Алла Василівна та музичний керівник Овадюк Ольга Іванівна провели музичну розвагу «Духовна музика – це зцілення душі». Кожне релігійне свято має своє музичне відображення. Адже, колядки, щедрівки, веснянки, музичні молитви роблять свідомість дитини вище, чистіше, краще. Музичні звуки та духовний спів розкриває почуття, стимулює потребу у добрих вчинках, виховує повагу до рідних та близьких людей. 

Ікона – це “вікно у вічність”, це Євангеліє у фарбах, це символ присутності поруч із нами світу духовного. Це щось на зразок фотографії рідної людини, дивлячись на яку, серце сповнюється любов’ю і духовною радістю. Молитва може звершуватися всюди: і серед краси природи, яка відкриває нам велич Творця, і в дорозі, і в інших місцях. Але ікона – це зображення Бога або святих. “Бога ніхто не бачив ніколи; Єдинородний Син, Який у лоні Отця, Він явив” (Ін. 1: 18). Лишень після втілення Сина Божого ми отримали можливість зображати невидимого Бога, Богородицю і всіх святих угодників Божих. Вихователь ІІ молодшої Б групи Лашкіба Параска Іванівна провела заняття «Любов Ісуса до дітей». В ході заняття вона ознайомила діток з різними видами ікон, вчила молитовного правила, читала вірші-молитви. Фото

У середній Б групі вихователь Різун Любов Михайлівна провела заняття на тему "Хліб - Божий дар". Під час навчальної діяльності йшла мова про те, що хліб - це дар доброго Бога, тому його треба шанувати. В усіх народів найбільшою святістю був хліб на столі. На родини - йшли з хлібом, в дорогу - завивали хліб у рушник, справляли весілля - пекли весільні калачі, дорогих гостей зустрічали хлібом-сіллю.

До церкви також приносять хліб. У святім Причасті, під виглядом хліба, ми приймаємо у своє серце самого Ісуса Христа. Любов Михайлівна розповіла дітям про церковний хліб - проскуру, як його печуть, коли його треба їсти. Люди, які не бережуть хліб, не шанобливо ставляться до нього, роблять великий гріх, бо такими діями вони ображають самого БОГА.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу