День вишиванки у 2023 році припав на 18 травня. Це свято, присвячене українській національній культурі і традиціям, попри свій відносно молодий вік, вже набуло широкої популярності та стало традиційним. Святкові акції, присвячені українській вишитій сорочці, проводяться не лише в Україні, але й далеко за її межами – у країнах Європи, Канаді, Сполучених Штатах Америки, Австралії...

     В цей день, який щороку відзначається в третій четвер травня, усі охочі можуть долучитись до свята, вдягнувши вишиванку на роботу або навчання. 

    Вихованці Вижницького ЗДО №1 з великим задоволенням долучаються до акції. Адже, українські традиції – одні з найкрасивіших у світі. І в наших з вами силах поширити їх, розповісти про них всьому світу. Ми і наші вихованці одягаємо свої вишиванки, щоб весь світ побачив, яка прекрасна наша Україна і її символи!  

      Для українця вишиванка – не просто одяг. Це щось дуже особливе: особисте, рідне, святе. Вишивка – як символ, який зберігає його коріння, ідентичність, розуміння себе. Це наша історія: міфологія, релігія, давнє мистецтво наших предків, душа нашого народу. Та більше того, у вишивці зашифровано наш генетичний код. В Україні вишивати вміли у всіх регіонах. Кожна область, інколи навіть село володіли своїми унікальними техніками вишивання. Дівчаток із наймолодшого віку привчали до вишивання.

       Не забувайте про своє коріння, пам’ятайте про те, звідки всі ми прийшли. Національна пам’ять надзвичайно важлива, і тільки ми з вами можемо її зберегти та передати нащадкам. Нехай наше життя буде барвистим, як цей чудовий день!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу